tors 03 sep. | Lofsdalen

Vandring och yoga i Lofsdalsfjällen 2020 AVSLUTAD

Följ med på en härlig vistelse med vandring och yoga i Lofsdalsfjällen arrangerad av Carola Arnaryd i samarbete med Sporthuset Gävle.
Registrering är stängd
Vandring och yoga i Lofsdalsfjällen 2020 AVSLUTAD

Tid och plats

03 sep. 2020 10:00 – 06 sep. 2020 18:00
Lofsdalen, 840 85 Lofsdalen, Sverige

Om evenemanget

Vi vandrar i fjällens storslagenhet med vida vyer. Utövar härliga yogapass utomhus där vi fylls med gemenskap av naturen. Att fjällvandra på sensommaren är fantastiskt. Sommaren börjar övergå till höst och de lite kallare nätterna gör att fjällen börjar ”brinna” som man säger när höstfärgerna börjar ta över. 

De här dagarna vandrar vi tillsammans på några av Lofsdalens vackra leder. Vi utövar härliga yogapass ute på fjället med fantastiska vyer omkring oss och njuter av god mat Fullständigt program hittar du längre ned på denna sida.

Anmälan kan ske fram t.o.m 31/7 2020. "Bokningsavgift", 1000 kr, betalas i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 3/8. Max 30 personer. (Minst 15 deltagare krävs för att resan ska bli av)

 • Helpension. (3 st frukost, 3 st luncher och 3 st middagar) 
 • Rum i lägergård (sängkläder, handduk ingår) 
 • 2 st fjällvandringar och 1 st byvandring 
 • Yogapass 
 • Föreläsningar

Föreläsningar som du får ta del av 

Catarina Wikström näringsterapeut och personlig tränare lär oss om hur vi boostar kroppen med den bästa maten och pratar om vad träning / rörelse gör för kroppen. 

Therese Lundgren tar dig med på sina strapatser över Atlanten. Hon har både seglat och rott över. Hon berättar om vad som fick henne att ta det beslutet och hur det påverkat henne. 

Carola Arnaryd som tidigare drev Hedvigs trädgård och Gröna kullen har nu en verksamhet i en fäbovall. Hur tänkte hon där?

TORSDAG 3/9 

Ankomst Lofsdalen (ungeföär 33 mil från Gävle) ca kl. 17.00 för att installera oss på Lägergården. Gemensam middag serveras kl 19.00. Till middagarna serveras ett glas vin / öl. Vill man ha ytterligare alkoholhaltiga drycker finns det att köpa på plats. Efter middagen går vi igenom morgondagens strapatser innan vi kryper till kojs.

FREDAG 4/9 

kl. 08.00 Frukost 

kl. 09.00 ger vi oss iväg och vandrar upp emot Digervålen. På vägen stannar vi till på Uppvallens Fäbod där vi kan lägga av oss eventuella ombyten mm. På tillbakavägen stannar vi här och äter vår lunch.

Vi fortsätter vår vandring så att vi kommer över trädgränsen och upp på kalfjället. Här kan vi njuta av utsikten över Sonfjället och Sömlingshågna. Tillbaka på fäbovallen intar vi vår lunch som tillagas över öppen eld och Carola berättar här om sin verksamhet på Fäbovallen. Sen är det dags för Catarina att guida oss igenom ett härligt YinYogapass där vi får tänja ut muskler och bindväv. Vi sprider ut oss i den vackra omgivningen och njuter. 

Middag kl 19.00 i Lägergården. Föreläsning med Catarina ”Stärk din kropp med bra mat”

LÖRDAG 5/9 

kl. 07.00 Kickstartar vi med PowerYoga för den som känner sig sugen. 

kl. 08.00 Frukost 

kl. 09.00 ger vi oss av mot Hovärkens topp som ligger på 1125 m över havet, innan dess tar vi oss över stora myrmarker som leder oss till Glötdalsvallen, här äter vi dagens lunch utomhus vid den porlande bäcken.

Efter lunch vänder vi tillbaka mot Hovärkstoppen. Här uppe finns Europas högst belägna Whiskeylager. Det är Mackmyra Whiskey som lagrar 400 privata tunnor här. Utsikten från toppen är fantastisk. Vi ser både Norska fjäll, Sonfjället och Helags. Vi intar eftermiddagsfika och njuter av utsikten. Några härliga yogaövningar med den vackra utsikten framför oss är ett måste. Sen vandrar vi neråt igen efter en fantastisk heldag i en underbar natur. 

kl 19.00 Middag i Lägergården. 

Föreläsning ”Över Atlanten x 2” med Therese Lundgren

SÖNDAG 6/9

kl. 07.00 Poweryoga 

kl. 08.00 Frukost 

kl. 09.00 Byavandring 

Vi går en enklare tur genom byn och tittar på vad Lofsdalen har att erbjuda. Vi hälsar på hos Caroline som driver Kokhuset. Ett litet mysigt ställe där hon säljer inredning och annat fint. Här bjuds på kaffe och kaka. Carolin berättar om sin verksamhet och hur det kan vara att driva verksamhet i en mindre turistort. Lunchen äter vi på en restaurang i byn. Hemfärd från Lägergården ca kl. 14.00

PACKLISTA Ta med

 • Vandringskängor/skor 
 • Oömma kläder 
 • Regnkläder 
 • Ryggsäck 
 • Termos, liten plastlåda för ev. matsäck 
 • Myggmedel 
 • Sittunderlag 
 • Yogamatta (om du har)

EV. BUSSTRANSPORT 

Deltagarna svarar själv för resan till och från Lofsdalen. (ingår ej i priset) Möjlighet finns att ordna busstransport Gävle-Lofsdalen t.o.r mot en extra kostnad. För detta krävs dock minst 20 personer. Ange intresse för bussresa vid anmälan. 

Med reservation för ändringar

Biljetter
Pris
Antal
Totalt
 • Biljett
  4,200 kr
  4,200 kr
  0
  0 kr
 • Bokningsavgift
  1,000 kr
  1,000 kr
  0
  0 kr
Totalt0 kr

Dela detta evenemang